Utlandskurser

På den här sidan presenterar jag de konferenser/utbildningar som jag håller utomlands. Anledningarna till att de hålls utomlands är flera. Du som deltagare får många timmars utbildning till ett mycket lågt pris per timme. Jämför med nästan vilken utbildning du vill och du kommer att se att mina utlandsutbildningar blir billigare per utbildningstimme. Det blir också möjligt för dig att på ett helt annorlunda sätt koncentrera dig på din verksamhet ur ett mer teoretiskt perspektiv när inte telefonen ringer hela dagen. Och till slut är det ett så fantastiskt bra sätt att skapa nya nätverk!

Allra längst ner på den här sidan kan du anmäla dig för att få inbjudningar till mina kurser på mailen om du inte redan får det.

Kreta

Höstens utbildningsresa går till Kreta och hotellet Minoa Palace Resort och Spa. ABH Utbildning och Rådgivning i samarbete Novectra AB erbjuder dig som är verksam som assistansanordnare en alldeles särskild kurs! Vi upprepar succén med att kursa och nätverka på härliga Kreta. Vi åker den 1 oktober från Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg.

OBSERVERA! På grund av resebyråns avbokningsregler är sista anmälningsdag den 28 juli.

Anna Barsk Holmbom, ABH Utbildning och Rådgivning och Daniel Wahlberg, Novectra AB är kursledare.

Program

Program
Utöver nedanstående kursprogram är avsikten med utbildningen att främja nätverkande och ge möjlighet att träffa andra som också är verksamma inom samma område för att på så sätt höja nivån på diskussionerna.

Lördag den 1 oktober
Ankomstdag

Söndag den 2 oktober
8.15 – 11.15 Presentation. Genomgång av program för veckan. Möjlighet att ställa frågor som kommer att besvaras under veckan.
15.30 -18.30 Genomgång av aktuella frågor inom assistansen.

Måndag den 3 oktober
8.15 – 11.15 Budget. Vad bör man tänka på? Vilka kostnader uppstår regelbundet och vilka måste man räkna med även om de inte uppstår ens årligen?

15.30 -18.30 Kostnader för assistans. Vad händer om man betalar ut något som inte är en kostnad för assistans? Kan man garantera att brukaren inte råkar illa ut? Konsekvenser när man gör fel. Vad är lämnad assistans?

Tisdag den 4 oktober
8.15 – 11.15 Dokumentation som en del av kvalitetsarbetet
15.30 – 18.30 Att söka förhöjd ersättning – hur gör man och vad innebär det?

Onsdag den 5 oktober
8.15 – 11.15 Utbildningsplaner och personalpolitik. Hur tar man fram en utbildningsplan så att assistenterna får den utbildning som Socialstyrelsen föreslår i sina allmänna råd om den personliga assistentens kompetens? Hur budgeterar man för utbildningar?

15.30 – 18.30
Diskussion om och jämförelse av olika administrativa program som kan vara till hjälp i verksamheten.

Torsdag den 6 oktober
8.15 – 11.15 Eget arbete med att ta fram utbildningsplaner och hur ett effektivt arbete med personalpolitik bör se ut.

15.30 – 18.30
Genomgång av “egna frågor” från första dagen samt eventuellt övriga “lösa trådar”.

Fredagen är ledig. För de som vill hittar vi på något trevligt tillsammans den dagen och lördagen åker vi hem igen!

OBSERVERA!
På grund av resebolagets regler var sista anmälningsdag med garanterad plats på hotellet den 28 juli  2016. Om vårt resebolag kan lösa resa och logi är du välkommen att bo på hotellet med oss och vi fakturerar dig resan med de priser resebolaget tar ut. Om du själv ordnar resa och logi så betalar du endast kursavgiften till oss. 

Vid återbud efter sista anmälningsdatum eller om kursdeltagaren uteblir debiteras hela avgiften. Ersättare kan skickas om resebyrån Apollo tillåter det och då enligt deras regler. Vi rekommenderar att deltagarna tecknar en särskild försäkring i t ex Europeiska för att hantera kostnader för eventuell avbeställning på grund av sjukdom eller liknande.   

Anmäl dig till kursen på Kreta online!

Pris per person

Kursavgift/person                                                                                                8 900:-

Det är ingen svensk moms på kurser utomlands. 

Resekostnader

Arlanda eller Göteborg – Kreta 

Del i dubbelrum med balkong mot pool 8403 :-/person

Del i dubbelrum 7793 :-/person

Köpenhamn – Kreta 

Del i dubbelrum med balkong mot pool 7653:-/person

Del i dubbelrum med balkong 7043:-/person

Tillval:

Tillägg för enkelrum 3300:- (det finns ett mycket begränsat antal enkelrum)

Mat ombord på flyget 195:-

Transfer 225:-

Avbeställningsskydd 200:-

Reseförsäkring 281:-

Helpension 2200:-

Halvpension 750:-

Anmäl dig till kursen på Kreta online!

 

Anmäl dig till min e-postlista för att få inbjudningar till kurser!

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara